Selecteer een pagina

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je kreeg.’

Een mooie quote van Einstein. Misschien denk je nu ‘leuke quote voor op een tegeltje’, en doet het je verder niets. Een quote is tenslotte niets meer dan een aantal mooie woorden, tenzij hij op het juiste moment bij je binnenkomt en je er zelf lading aan geeft. 

Dat gebeurde bij mij op die ene vrijdagmiddag. Nog nooit had ik haar persoonlijk in het echt gezien toen ik mijn aanvraag deed voor het online programma van businesscoach Ninke van der Leck. Iets wat ik een paar jaar terug mezelf nooit had toegestaan. 

Ik wist niet waar ik aan begon toen ik me aanmeldde. Het enige wat ik wist is dat ik flink uitgedaagd zou gaan worden en dat het bovendien een behoorlijke financiële investering voor mij was op dat moment. 

Heel even kwam het rationele stemmetje om de hoek kijken en begon het vragen te stellen als: wat is exact de inhoud van de modules in het programma? Wat ga ik precies allemaal leren? En zijn dat geen dingen die ik al lang weet? Haal ik er wel genoeg waarde uit? Verdien ik de investering wel terug? 

Maar vanuit je huidige situatie kun je nog niet goed beoordelen hoe essentieel de onderwerpen zijn die aan bod komen.

En daar was hij: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.’

Ik heb grote dromen. Als er iets op mijn pad komt dat goed voelt en wat mij kan helpen mijn dromen te realiseren, dan is de knoop snel doorgehakt! 

Dat ik het lef had om zo’n beslissing intuïtief te nemen zonder vooraf precies het eindresultaat te weten, komt doordat ik geloof dat je van iedere ervaring kunt leren. In iedere situatie, positief of negatief, zitten lessen verstopt. Ik voelde dan ook vooraf al: het wordt sowieso super waardevol!

Verlaag je verwachting, verhoog je intentie.

Je kunt zelf vooraf wel iets verwachten, maar als je je verwachtingen verlaagt en je intentie verhoogt, haal je er veel meer uit dan je zelf vooraf kunt bedenken. 

Daarnaast leer ik graag van mensen die hebben bereikt wat ik ook graag wil bereiken. Ik investeer met liefde in trainingen van mensen die verder zijn dan ik en met wie ik een klik voel. Voor mij is investeren in nieuwe kennis en vaardigheden een vast onderdeel in mijn carrière. Het enige dat tussen nu en het volgende level in staat, is de bereidheid om een stap vooruit te zetten. Want, als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Welke uitdagende stap is jouw volgende? Ben je ook bereid jezelf te ontwikkelen en klaar voor een volgend level in je carrière? 

Download gratis de Beeldgids ‘5 essentiële stappen om met beeld jouw publiek te bereiken’

Meld je aan en krijg direct toegang tot de Beeldgids!