Selecteer een pagina

In de jaren na het behalen van mijn bachelor of Communication, werkte ik als communicatieadviseur bij communicatiebureaus en ontwikkelde ik onder andere campagnes voor diverse merken en organisaties. Alleen knaagde er iets. Voor mijn gevoel werden niet alle kansen benut die er waren om ook visueel de boodschap krachtig over te brengen en om impact te kunnen maken bij het publiek. En dat terwijl de visuele media al behoorlijk terrein aan het winnen waren. Ik miste verdieping in de visuele kant van het communicatie vak.

Een plek zoals Beeldstudio

Wat had ik destijds graag een opleiding/ traject of programma gevolgd waarin ik mijzelf kon ontwikkelen en mijzelf de visuele vaardigheden kon bijspijkeren waar ik zo hard naar opzoek was. Een plek zoals Beeldstudio. Maar dat was er niet, dus schreef ik mij in voor de faculteit Fotovakschool van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Een peperdure particuliere opleiding die ik niet meer kon combineren met mijn (fulltime) communicatiebaan. (Achteraf gezien maar goed ook, want mijn hart voor het beeldvak werd alsmaar groter en door deze (noodgedwongen) keus kon ik mijn hart echt volgen.)

Ontwikkelen van visuele vaardigheden

Na deze driejarige opleiding volgde ik nog diverse trainingen op het gebied van beeldredactie, auteursrecht en visuele storytelling. Het ontwikkelen van mijn visuele vaardigheden heeft enorm veel invloed gehad op de resultaten die mijn klanten halen uit hun beeldgebruik. Maar ook op mijn eigen creatieve vrijheid, professionaliteit en zelfverzekerdheid. Uiteindelijk kwam alles samen in mijn bedrijf Beeldstudio, waarin ik mijn ervaring en kennis heb omgezet tot een unieke eigen methode speciaal voor communicatieprofessional. Ik help hen beeldgebruik met meer creativiteit, impact en gemak in te zetten en geef ze de handvatten en tools, waar ik destijds zelf zo naar opzoek was.

Investeren in ontwikkeling

Ik ben sindsdien niet meer gestopt met mijzelf te ontwikkelen; zowel op persoonlijk vlak, in mijn vakgebied en als ondernemer. Vanaf het begin van mijn ondernemerschap heb ik dan geïnvesteerd in mijn ontwikkeling als ondernemer en heb ik hulp en ondersteuning gehad van coaches en mentoren.

 Als er iets op mijn pad komt dat goed voelt en wat mij kan helpen mijn dromen te realiseren, dan is de knoop snel doorgehakt! Ik leer graag van mensen die hebben bereikt wat ik ook graag wil bereiken. Ik investeer met liefde in trainingen van mensen die verder zijn dan ik en met wie ik een klik voel. Voor mij is investeren in nieuwe kennis en vaardigheden een vast onderdeel geworden in mijn leven en carrière. Het enige dat tussen nu en het volgende level in staat, is de bereidheid om een stap vooruit te zetten. Want zoals Einstein ooit al zei: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” En bij die quote sluit ik mij graag aan!

Mijn ondernemersreis

Laatst was ik te gast in de podcast ‘Talentsustainability’ van businesscoach Henriette Heijne.  Het werd een leuk gesprek over mijn ondernemersreis en eigen ervaringen. Ook gaf ik een kijkje in de keuken van Beeldstudio.

Ben je nieuwsgierig?  Beluister de podcast dan hier op Spotify Apple Podcasts of Buzzsprout! 

 Laat je me weten wat je ervan vond via een (privé) bericht op LinkedIn?

Download gratis de Beeldgids ‘5 essentiële stappen om met beeld jouw publiek te bereiken’

Meld je aan en krijg direct toegang tot de Beeldgids!