Selecteer een pagina

De zomermaanden zijn voor mij een tijd om weer op te laden en om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Ik kan erg genieten van het ronddwalen in musea tussen de verschillende beelden, het bestuderen van verschillende soorten fotografie en me mee te laten voeren door het verhaal van de maker.

 

visuele vaardigheden

Naast dat het heerlijk is om te kijken naar mooie fotografie, is het ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je visuele vaardigheden die goed van pas komen in je werk als communicatieprofessional. Je traint jezelf in het kijken naar beeld door jezelf vragen te stellen als; Wat zie ik? Welke vormen zie ik? En waarvan wil het beeld mij overtuigen? Het leren kijken naar beeld helpt je om ‘beeldgeletterd’ te worden. Je begrijpt hoe beelden betekenis krijgen en hoe die betekenissen van invloed zijn. Als je je hiervan bewust bent, stelt je dit in staat om op een kritische en actieve manier naar beelden te kunnen kijken. 

Twee zomers geleden was ik in het fotografiemuseum Fotografiska in Stockholm. Dit museum is toch wel mijn favoriet tot nu toe als het gaat om fotografie. Er was destijds een expositie ‘Turning the tide’ met beelden van National Geographic fotografen Paul Nicklen en Cristina Mittermeier. De expositie sprak mij erg aan door de indrukwekkende natuurfotografie en het aangrijpende verhaal. 

Mocht je dus een keer in Stockholm zijn, neem dan zeker even een bezoekje aan museum Fotografiska.

Ben je in Nederland deze zomerperiode en ben je ook wel toe aan wat inspiratie? Ik heb een lijstje voor je gemaakt met bijzondere foto-exposities. 

 

Vivian Maier
Foam – Amsterdam
t/m 13 september

Annabel Oosteweeghel-  insomnia
Museum Fundatie – Zwolle
t/m 23 augustus 

 

Wat zullen de buren zeggen? – Fotografie uit eigen collectie 
Groninger Museum – Groningen
t/m 4 oktober

 

Laat je het me weten of je bent geweest en wat je ervan vond?

Download gratis de Beeldgids ‘5 essentiële stappen om met beeld jouw publiek te bereiken’

Meld je aan en krijg direct toegang tot de Beeldgids!