Selecteer een pagina

Hoe ervaren je ook bent in het communicatievak, je kunt enorm veel tijd besparen door slimme tools te gebruiken voor het organiseren van je beeldbank. Afgelopen jaren heb ik veel tools getest. Inmiddels werk ik met een serie tools waar ik super tevreden over ben, omdat ze mijn werkzaamheden gemakkelijker maken. Ik deel ze graag met je. 

Wat is een beeldbank?

‘De gedeelde map, de G-schrijf of de mediatheek’. Ik hoor om me heen veel verschillende benamingen voor de locatie en database waarin beeldmateriaal wordt opgeslagen. Zo’n archief noem ik zelf graag een beeldbank. 

Dit zijn mijn favoriete tools:

Macbook Pro 
Hij gaat al een tijdje mee (sinds 2012!), maar wat is het een fijn ding: Mijn Macbook Pro. Laatst liet hij mij voor het eerst in de steek, er was gedoe met de accu. Ik wist niet hoe snel ik naar de Apple reparatieman moest, want zonder laptop kan ik niet werken. Ik kwam erachter hoe erg ik gehecht ben aan mijn laptop en hoe zeer ik hem nodig heb voor al mijn werkzaamheden. De Apple reparatieman noemde mijn laptop ‘vintage’. Gelukkig kon hij gerepareerd worden en kan hij hopelijk nog een paar jaartjes mee. 

Lacie
Een externe harde schijf met veel ruimte, onmisbaar voor het opslaan van beeldmateriaal van hoge resolutie. Hij wordt veel gebruik door creatieve professionals die veel onderweg zijn. Ook bij mij zit hij altijd in mijn tas, extra fijn dus dat deze schijf val,-schok,-water,-en stofbestendig is. 

Moleskine notitieboek
Ideeën komen op de meest onverwachte momenten. Daarom heb ik altijd een Moleskine notitieboekje bij me om de ideeën gelijk te kunnen opschrijven. Ook werk ik concepten en ideeën voor verhalen graag eerst uit op papier. 

Adobe Bridge
Adobe Bridge maakt deel uit van Adobe Creative cloud. Met dit programma organiseer ik mijn beeldbank. Je kan door alle beelden bladeren, zoeken, sorteren, filteren en beheren. Je kan gemakkelijk bij alle metagegevens van een beeld, de namen van de beelden aanpassen en snelle batchopdrachten uitvoeren. 

Ik maak veel gebruik van de functie om beelden te beoordelen/waarderen met behulp van sterren. Door de beelden sterren (van 0-5 sterren) toe te kennen middels sneltoetsen, kan je snel selecties maken en filteren op bijvoorbeeld alle beelden uit de betreffende map met 1 ster. Erg handig voor het beoordelen van beelden!

Google Drive
Documenten bewaar ik in Google Drive. Waar ik ook ben, ik heb altijd en overal toegang. Ik gebruik Google Drive graag om bestanden te delen met klanten, zoals quitclaims, concepten en storyboards. Ook deel ik diverse mappen met mijn team, zodat we allemaal toegang hebben tot dezelfde bestanden en we er samen aan kunnen werken.

Wat zijn jouw favoriete tools? Laat je het mij weten? Ik ben heel benieuwd!

Download gratis de Beeldgids ‘5 essentiële stappen om met beeld jouw publiek te bereiken’

Meld je aan en krijg direct toegang tot de Beeldgids!