Selecteer een pagina

Vlakken, patronen en lijnen. Samen vormen ze de basis van een compositie. Als je deze elementen op een bepaalde manier in een beeldvlak neerzet ben je bezig met het maken van een compositie. 

Compositie is een heel belangrijk onderdeel van beeldtaal, omdat je hiermee jouw communicatieboodschap kan versterken. Je kunt met een compositie bepaalde elementen in een beeld extra laten opvallen, waardoor het de betekenis van een beeld kan sturen. 

Ook het standpunt is een belangrijke manier om de blik van de kijker te kunnen sturen. Het kan bepalen of jouw publiek zich betrokken voelt bij jouw communicatieboodschap of juist helemaal niet. 

Een standpunt van opzij geeft jouw publiek een ander gevoel bij de mate van betrokkenheid, dan wanneer een standpunt van voren wordt aangenomen en de persoon in beeld de kijker recht aankijkt. Bedenk vooraf goed wat je met het beeld wilt bereiken en welke boodschap je aan je publiek kwijt wilt. 

5 essentiële stappen om met beeld jouw publiek te bereiken

Wil jij ontdekken welke 5 stappen je moet zetten om met beeld jouw publiek te bereiken? Ik heb een Beeldgids gemaakt die je hieronder gratis kan downloaden.

In deze Beeldgids neem ik je mee en laat ik je de stappen zien, waarmee jij met beeld jouw publiek kunt bereiken. Vraag hier gratis de Beeldgids aan!